Micro-needling therapie

Huidafwijkingen of huidstructuren zoals: brandwonden, acnelittekens, grove poriën, grove huidstructuur zijn onder andere indicaties voor behandeling met de microneedling therapie.

Met deze methode wordt met een pen waarin zich naaldjes bevinden met een trilling mechanisch en snel over de huid bewogen. 

De penetratiediepte van de naaldjes is tussen 1 en 2 mm. De fijne naaldjes verwonden de dermis net genoeg om de vrijmaking van groeifactoren te bewerkstelligen. Zodoende wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid sterker, weerbaarder, egaler van kleur en dikker. Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om het collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan wel een aantal maanden duren.
Resultaten van de behandeling kunnen zijn; gladdere, frissere huid, verfijning van grove poriën, verbetering van de huidstructuur, opvulling van acnelittekens, gladder maken van operatie of traumatische littekens.
Na de behandeling ziet de huid er rood uit. Dit effect zal tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. De huid kan wat warm en prikkelend aanvoelen, alsof er te lang in de zon is gezeten. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, dit is niet ernstig en trekt vanzelf weer weg.
De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon met een hoge beschermingsfactor.

Contact

Gezondheidscentrum
Piushaven
Prinsenhoeven 32
5017 GC Tilburg
013-5353852
info (at) huidtherapiedevocht.nl

 

Openingstijden

De praktijk is op de volgende
werkdagen geopend:

Maandag van 9:00 tot 18:00
Dinsdag van 9:00 tot 19:00
Woensdag van 9:00 tot 18:00
Donderdag van 9:00 tot 19:00
Vrijdag van 9:00 tot 19:00

 

logo-NVH_1_kleur_jpg-april-2010kl  Logo-KP-kl